Cairns Botanic Garden Visitor Centre

QLD

Delivery Method LS

Complete

An innovative building façade, consisting of mirror-like external walls, cleverly reflects the surrounding foliage of the 1426m2 Cairns Botanic Gardens Visitor Centre. An undercover amphitheatre houses approximately 30 of the Council’s cultural services staff and offers interactive technology-based exhibits, kids’ activities, a cafe and possible future live animal displays. Solar panels, natural ventilation, low energy lighting and rainwater tanks are key environmentally sustainable features.

Awards

2012 AIB Professional Excellence High Commendation QLD Award for Commercial Construction $1M - $10M
2012 MBA National Award for Commercial/Industrial Construction $5-$10M
2012 MBA Excellence Award FNQ for Sustainable Building
2012 MBA Excellence Award FNQ for Tourism & Hospitality Facilities over $5M
2012 Australian Institute of Architects Awards FNQ Building of the Year

SHARE
© COPYRIGHT 2018 HANSEN YUNCKEN